Proč je elektrické auto pro děti skvělý dárek 

Elektrické autíčko pro děti je skvělý dárek, který si užijí děti a velmi často se líbí i rodičům. Jaké jsou jejich nejdůležitější přednosti?

Elektrická autíčka přinášejí nekonečnou zábavu na čtyřech kolech

Elektrická autíčka jsou zmenšené a pohyblivé modely připomínající běžná auta. Určena jsou dětem od zhruba 2 let věku, existují ale i výkonnější modely pro děti starší, zhruba desetileté. K pohonu využívají tyto hračky elektromotor a baterii.

Jedná se o leckdy mimořádně věrně zpracované kopie známých značek včetně luxusních modelů jako Audi, BMW, Mercedes a mnoho dalších. Některé verze nabízejí i pokročilou výbavu jako světla, klasické startování klíčkem a rádio s Bluetooth. Baví tak nejen děti, ale i dospělé. Vždyť který tatínek by alespoň občas nezatoužil mít doma opravdu drahý vůz?

Malí řidiči se jejich používáním učí koordinaci, odpovědnosti při pohybu venku a základům řízení. Navíc je elektrická autíčka udržují hravou formou v pohybu. S praktickým „vozítkem“ se dítě těší mnohem více ven, získává nebývalou svobodu a současně pro rodiče je výhodou, že dítko je rychlejší, pohyblivější a mnohem méně protestuje, že už se mu zkrátka nechce běhat po svých. Malé auto tak splní i roli praktického dopravního prostředku.

Elektrická auta nabízejí vysokou úroveň bezpečnosti

Děti dostávají s elektrickými autíčky určitou míru svobody, to ale samozřejmě nikdy není na úkor jejich bezpečí. Modely pro nejmenší disponují jednoduchým ovládáním a také sníženou rychlostí maximálně 15 km/h.

Obecně lze ale říci, že autíčko nikdy není tak rychlé, aby si v něm dítě libovolného věku mohlo ublížit. V batolecím věku ratolesti také oceníte stabilní konstrukci s dostatečně vysokými hranami, která umožní bezpečný „posed“. U menších dětí také jednoznačně trvejte na vybavením bezpečnostními pásy, které jim zabrání ve „vystoupení“ rovnou za jízdy. 

Přečtěte si také:  Jak se pohybuje cena za vedení účetnictví? Rozpětí je opravdu velké!

Druhým důležitým aspektem bezpečnosti je dálkové ovládání, které by auto rozhodně mělo mít, pokud se do něj chystáte posadit úplně malé dítko. Rodič totiž s pomocí ovladače určuje směr a rychlost jízdy a může auto kdykoli nezávisle na jeho „posádce“ zastavit. To je vhodné pro děti do přibližně 3 let věku.

 

Obvykle se jedná o 2.4G Bluetooth ovládání, což je novější typ, který umožní v případě potřeby „přebít“ manuální ovládání malého motoristy. Pakliže nijak nezasáhnete, dítě v řízení vozu není omezeno. Dálkové ovládání 27 Mhz, které je většinou vybaveno anténou, vás nutí si vybrat: Buď můžete autíčko ovládat ovladačem, nebo na pozici řidiče.

Dobře zabezpečené modely disponují i funkcí nouzového zastavení, která auto zastaví okamžitě v případě nebezpečí. Vhodná je i funkce plynulého rozjezdu, která umožní autíčko nastartovat jemně.

Elektrická autíčka stačí pravidelně nabíjet

Elektrická auta jsou stejně jako jejich „dospělé“ protějšky ekologická. Díky elektropohonu jsou velmi šetrná k životnímu prostředí. Z toho současně plyne zásadní aspekt údržby: Auto musíte skladovat v suchu, nenechávejte ho stát kvůli elektronice „pod kapotou“ stát rozhodně venku.

Pravidelnou péči vyžaduje dále už pouze baterie, kterou samozřejmě musíte nabíjet. Což trvá v průměru 8 až 12 hodin. Následně auto můžete provozovat přibližně 1 až 2 hodiny. Doba jízdy ale závisí na zatížení a způsobu jízdy.

Auto je na místě nepřetěžovat a dodržovat výrobcem deklarovanou nosnost. Pokud se s autem pohybujete v náročnějším terénu, nezapomeňte ho očistit vlhkým hadříkem nebo úklidovými ubrousky. Speciální prostředky nejsou nutné, konstrukce je většinou plastová, a tedy takový úklid zvládne bez obtíží. Velký výběr různých modelů najdete např. na Nejsport.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *