Litá podlaha představuje optimální řešení pro váš domov

Pokud přemýšlíte o podlahové úpravě svého domova nebo komerčního prostoru, určitě jste narazili na koncept litých podlah. Tento inovativní přístup k podlahám přináší řadu výhod, které ocení každý majitel nemovitosti. Litá podlaha, známá také jako anhydritová podlaha, nabízí vynikající vlastnosti, které ji činí ideální volbou pro různé typy staveb. Podívejme se blíže na to, co je to anhydritová podlaha, a proč by měla být vaší volbou číslo jedna.

Co je to anhydritová podlaha

Anhydritová podlaha (anhypodlaha), často označovaná jako litá podlaha nebo sádrová podlaha, je směs na bázi síranu vápenatého, která se míchá s vodou, pískem a dalšími přísadami. Výsledkem je tekutý samonivelační potěr, který se při aplikaci rovnoměrně rozprostře a vytvoří hladký, pevný a rovný povrch. Tento typ podlahy je vysoce ceněn díky své schopnosti dokonale se přizpůsobit podkladu a nevyžaduje fyzicky náročnou práci při aplikaci.

Výhody litých anhydritových podlah

Litá podlaha má oproti klasickým betonovým podlahám několik výhod. Jednou z hlavních výhod je samonivelační schopnost, která zaručuje rovný, hladký a pevný povrch bez dilatačních spár. Díky tomu je možné na tuto podlahu pokládat libovolnou podlahovou krytinu. Anhydritová podlaha je také rychle hotová – v běžném rodinném domě netrvá realizace ani celý den.

Přečtěte si také:  Dřevostavba svépomocí do milionu - jak na to?

Další významnou výhodou je snadná údržba po pokládce, jelikož odpadá zdlouhavý úklid prachu a jiných nečistot. A v neposlední řadě, anhydritová podlaha je výborným řešením pro podlahové vytápění.

Proces realizace lité podlahy

Jednou z dalších výhod je snadná realizace. Směs na výrobu anhydritové podlahy se dopravuje na místo ve speciálním mobilním zařízení, kde dochází k smíchání s vodou přímo na stavbě. Během krátké doby je směs naaplikována na připravený podklad a rozlitím se vytvoří hladký povrch bez trhlin

Investice, která se vyplatí

Investice do lité podlahy se vyplatí z několika důvodů. Nejenže anhydritová podlaha poskytuje vynikající technické vlastnosti, ale také zvyšuje komfort bydlení díky své tepelné vodivosti a schopnosti udržet teplo.

Litá podlaha je moderní, efektivní a ekonomické řešení pro podlahy v každém typu budovy. Díky svým vynikajícím vlastnostem a řadě výhod, které nabízí oproti klasickým betonovým podlahám, představuje anhydritová podlaha nejlepší volbu pro vaše podlahové projekty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *