Trápí vás potíže s klouby? Vsaďte na moderní metody

Na celém světě žijí miliony lidí s nejrůznějším onemocněním kloubů, nejčastěji s artrózou. Standardní konzervativní léčba ke zlepšení jejich stavu často vůbec nepřispívá, takže ke slovu musí nutně přijít jiné metody řešení.

Ale nemusíte si hned představovat náročnou operaci. Použití kmenových buněk otevřelo v této oblasti medicíny docela nové možnosti a perspektivy. Ve světě má tedy často moderní léčba kloubů  podobu tzv. intraartikulární injekce, jež dokáže rychle vyřešit problém s bolestivostí i pohyblivostí. A tyto metody už dorazily i do ČR.

Co je to vlastně ta artróza?

Jde vlastně o patologii charakterizovanou stále se stupňující degenerací chrupavky přítomné v kloubech. Ta za normálních okolností brání kostem, aby se o sebe třely, ovšem pokud se ztenčí nebo začne mizet zcela, dostaví se potíže. Artróza a osteoartróza tak způsobuje ztuhlost, bolest a otoky a v neposlední řadě samozřejmě může také natrvalo poškodit kloub.

Nejčastěji jsou tímto onemocněním negativně ovlivňovány klouby rukou, kolen, kyčlí a páteře. Mezi rizikové faktory degenerace chrupavky pak patří především stárnutí, trauma nebo nadváha. A jak mohou v tomto případě pomoci kmenové buňky?

Přečtěte si také:  3x čínské léčivé houby – čím vám můžou prospět?

Gel se aplikuje přímo do místa poškození

Když se řekne kmenové buňky artróza, představíme si nejspíš nějakou bolestivou proceduru. Velká operace však vůbec není nutná. Adhezivní gel s účinnými složkami se totiž šetrně aplikuje přímo do místa problémů – a nikam jinam. A rozhodně nejde o zbytky mrtvých lidských plodů, jak se často lidé mylně domnívají.

Vždyť i naše vlastní tělo si v určitých částech vytváří vlastní kmenové buňky, a to zejména v kostní dřeni nebo tukové tkáni. A jaká je tedy jejich výhoda? Jsou nediferencované a teprve podle místa, kam jsou transportovány, se rozhodují, v co se vlastně promění. Při léčbě kloubů je nejvíce ceněn jejich regenerační potenciál a vysoká růstová schopnost. Chcete vědět víc? Zamiřte na stránky Lecba-kloubu.eu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *