Výhody rohové kuchyně – proč si pořídit právě tento typ?

Hledáte praktické řešení, které by vám umožnilo maximálně využít prostor, jenž chcete věnovat kuchyni? Zamyslete se nad tím, zda by se vám nevyplatilo pořídit rohovou kuchyni. Máme na mysli zejména ty s rohovým dřezem.

Právě ten totiž bývá tím největším „potížistou“, který mnohdy zbytečně dělí užitečnou manipulační plochu a nešikovně rozděluje prostor. Pokud se však o něj postaráte tím správným způsobem, přestane být problémem.

Do jakého stylu se rohové kuchyně hodí?

Jde  o velmi univerzální aranžérské řešení. Perfektně vynikne v klasických a rustikálních kouscích, ale i ve veskrze moderních a minimalistických interiérech, v současné době inspirovaných především skandinávským stylem. Zároveň jsou kuchyně vybavené rohovým dřezem také po všech stránkách perfektním řešením pro lidi, kteří si příliš nelibují v ostrých liniích a přísných tvarech.

Praktická anebo ne? Rohová kuchyně má mnoho výhod

Mnoho lidí se pozastavuje nad tím, jak může být tato důležitá součást kuchyňského trojúhelníku (což dřez nepochybně je) zasunuta někam do rohu. Není v takovém případě vhodný jen pro občasnou manipulaci? Odpověď zní – rozhodně ne. Dobře navržená rohová kuchyňská linka vás ve vašich kulinářských aktivitách naopak podpoří.

Přečtěte si také:  Dřevostavba svépomocí do milionu - jak na to?

Jde o šikovné řešení, které vám umožní plnohodnotně využít mnohdy opomíjenou a pro jakoukoliv jinou činnost nejméně pohodlnou část vaší kuchyňské pracovní desky. Zbylé cenné metry tedy lze použít k přípravě potravin nebo jako úložnou plochu, aniž byste se museli potýkat právě s „dírou“ v podobě dřezu.

Ideální řešení do malých místností

Díky tomuto typu kuchyně si i v malém interiéru můžete dovolit mnohem větší kuchyňské vybavení, než si nejspíš myslíte. A to přitom nijak nesnížíte funkčnost. Je pouze důležité dbát na pečlivé utěsnění  v okolí dřezu, aby nedošlo k poškození desky linky. A jak takové kuchyně vypadají? Inspiraci můžete načerpat u specialistů z firmy Gabon na stránkách Gabon.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *