Jak poznáte, že vašemu tělu chybí vitamín D

Neumíme si ho vyrobit a jen 10 % příjmu do svého organismu dostáváme prostřednictvím potravy. Přesto však patří vitamín D k těm nejdůležitějším, jež si naše tělo žádá. A jak si ho zajistit dost?

Ve chvíli, kdy nejste touto důležitou složkou dostatečně zásobeni, se vaše tělo začne přirozeně ozývat. A jaké signály jsou ve hře?

Špatný stav svalů a kostí

Vitamín D podporuje vstřebávání vápníku. Takže pokud se u vás objevily tzv. únavové zlomeniny, pak zbystřete. Lidé, kteří mají nedostatek tohoto vitamínu, jsou ohroženi tímto zraněním až dvakrát častěji. A pozornost věnujte také svalové slabosti. Jestliže se cítíte unaveně, dělá vám problémy chůze do schodů a pociťujete i zvýšenou slabost, může za vše dost možná nedostatek vitamínů vitamín K2 + D3 . Oba totiž v našem organismu působí v dokonalé symbióze.

Nespavost, mrzutost a smutek

Možná vás to překvapí, ale i toto jsou symptomy nedostatečného zásobení organismu „déčkem.“ Ne nadarmo ho obsahují i doplňky stravy a přírodní produkty, zaměřené právě na tuto problematiku. Obzvláště byste měli zpozornět ve chvíli, kdy zmíněnými stavy trpíte bez zjevného důvodu. Pak je nedostatek vitamínu D téměř jistotou. A i když ho můžeme do značné míry doplnit díky pobytu na slunci, leckdy to zkrátka a dobře nestačí.

Přečtěte si také:  Selen a jeho pomocníci – jakou úlohu hrají v našem organismu

Utrpět může i vaše krása a zdraví

Nedostatečné zásobení našeho organismu vitamíny a minerály se může projevit i prostřednictvím vysokého tlaku. Ten je nebezpečný pro vaše srdce a cévy jako nechtěný bonus také způsobuje, že jsou na vaší pleti vidět výrazné začervenalé žilky a další defekty. Pokud tedy neustále nakupujete kosmetiku na tento typ potíží, a přesto se vaše problémy nelepší, zkuste se poohlédnout spíše po vnitřní příčině.

Jako první pomoc vám může posloužit přípravek od českého výrobce Naturvita vitamín K2 + D3. Užívá se jednoduše v tabletách a je vhodný pro široké spektrum uživatelů (vyjma dětí do tří let a pacienty s předepsanými léky na ředění krve). Výhodně ho pořídíte na stránkách Gigalékárna.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *