Vše, co jste chtěli vědět o likvidaci firmy

Čas od času bude muset obdobnou situaci řešit téměř každý odvážný podnikatel. Nejde o nic výjimečného, i když se o podobných akcích v „dobré společnosti“ příliš často nemluví.

Ve skutečnosti není otázka likvidace firem tak složitá, jak by se mohlo zdát. Stačí se držet přesného postupu a nemůžete šlápnout vedle. A co všechno je třeba si pohlídat? Pojďme vypíchnout několik nedůležitějších bodů.

Podívejte se na průběh likvidace

Nejdříve se musíte seznámit s aktuálním stavem společnosti. Sepsat si všechen majetek i pohledávky, které je nutné nutné uspokojit. Následuje množství nezbytné dokumentace, uhrazení poplatku, jenž se k likvidaci firmy váže apod. Samotný proces pak může začít do 24 hodin od doby, kdy svoláte valnou hromadu.

Nutností je také závěrečná zpráva a účetní uzávěrka. Teprve poté lze přikročit k vymazání společnosti z obchodního rejstříku. Jen o odstranění z OR tedy rozhodně nejde, stejně důležité jsou i dluhy, které máte vůči svým věřitelům.

Za jak dlouho bude hotovo? Čísla příznivá nejsou

Když se na vše podíváte z dostatečné perspektivy, bude vám jasné, že celý proces likvidace společností rozhodně není jednoduchý. Chcete konkrétní čísla? Podle statistik vše zpravidla neskončí dříve, než po šesti měsících…

Přečtěte si také:  4 tipy, na co se vám hodí samolepicí pokovená fólie

Naštěstí však nemusíte být na celou problematiku sami. Stačí se poohlédnout po odbornících, kteří se  o vše potřebné postarají na vás. Není dokonce problém na ně vše přepsat a zbavit se tak starostí okamžitě.

A cena? Ta je individuální a přihlíží se u k ní ke stavu společnosti, jejím dluhům apod. Všeobecně se však dá říci, že začíná na nějakých 15 000 Kč. Chcete vědět víc? Zapátrejte u specialistů na stránkách  sidlofirmypraha5.cz. Pro vše okolo firemního podnikání získáte pomoc od opravdových expertů. Umí totiž firmu nejenom zlikvidovat, ale také založit, postarat se o virtuální sídlo apod. A to vše pod dohledem zkušených právníků, díky nimž proběhne všechno přesně tak, jak má.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *